Bestuur

Vormen van een goed bestuur

Toekomstplannen voor Stichting Veteranen TV & Radio: Bouw van een Sterk Bestuur

Stichting Veteranen TV & Radio is klaar voor een nieuwe fase! Hoewel we sinds onze oprichting op 17 mei 2021 even in ruste zijn geweest, zijn we nu bezig met de voorbereiding van een spannende herstart. Ons doel? Een sterk bestuur samenstellen dat ons in staat stelt om onze missie – het bereiken en ondersteunen van de veteranengemeenschap – op een krachtige manier voort te zetten.

Wat willen we bereiken?
We willen een stevige basis bouwen voor de toekomst van de stichting. Dit doen we door een nieuwe organisatiestructuur te ontwikkelen die ons helpt om onze doelen te bereiken en ons netwerk uit te breiden. Onze plannen omvatten de oprichting van een divers en representatief bestuur en het aangaan van waardevolle samenwerkingen met belangrijke partners zoals het Ministerie van Defensie, het Nederlands Veteraneninstituut, en het Veteranenplatform.

Hoe gaan we dat doen?

Hoofdbestuur
We beginnen met het vormen van een kernteam bestaande uit een voorzitter, penningmeester en secretaris. Dit hoofdbestuur zal de dagelijkse leiding en besluitvorming van de stichting op zich nemen.

Bredere Bestuur
We breiden vervolgens uit met een bredere bestuurslaag, waarin vertegenwoordigers van de verschillende takken van de krijgsmacht (Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Marine, Koninklijke Marechaussee) en vertegenwoordigers van de veteranengemeenschap en het thuisfront zitting zullen nemen. Ook de voorzitter van het hoofdbestuur zal deel uitmaken van dit bredere bestuur.

Raad van Advies
Naast het bestuur willen we een Raad van Advies oprichten, samengesteld uit ervaren professionals zoals oud-generaals, politici en andere invloedrijke personen. Deze raad zal ons voorzien van waardevolle inzichten en strategisch advies om onze doelen te bereiken.

Klankbordgroep
Tot slot stellen we een klankbordgroep samen die twee keer per jaar bijeenkomt. Deze groep, bestaande uit vertegenwoordigers van verschillende organisaties en initiatieven binnen onze doelgroep, zal ons helpen om feedback te verzamelen en ervoor te zorgen dat we blijven inspelen op de behoeften van de veteranengemeenschap. Ook zijn vertegenwoordigers van eenheden binnen de krijgsmacht welkom.

Waarom deze aanpak?
Met deze nieuwe bestuursstructuur creëren we een solide fundament waarop we kunnen bouwen. Het stelt ons in staat om diverse perspectieven en expertise te benutten, waardevolle netwerkmogelijkheden te genereren en voortdurend te blijven verbeteren op basis van de feedback van onze gemeenschap.